Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Εσκαλόπ με σάλτσα και κάπαρη


Εσκαλόπ με σάλτσα και κάπαρη



Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 μερίδες

Υλικά
4 εσκαλόπ
Αλεύρι, τριμμένη φρυγανιά και 2 αυγά για το πανάρισμα
Αλάτι/πιπέρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Για τη σάλτσα
1/3 κούπας ξηρό λευκό κρασί
¼ κούπας χυμό λεμονιού
¼ κούπας ζωμό κρέατος
¼ κούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
4 κουταλιές κάππαρη ψιλή
¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη σάλτσα. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε το κρασί, το χυμό και το ζωμό και ζεστάνετε, ώσπου να πάρει βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, ώσπου να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ. Χτυπήστε σ’ ένα μπολ το βούτυρο με το αλεύρι. Ρίξτε το στο μείγμα ανακατεύοντας ζωηρά, ώσπου να ενσωματωθεί σε σάλτσα πηκτή. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε και ανακατέψτε την κάπαρη και το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Η σάλτσα ξαναζεσταίνεται μόνο σε μπεν μαρί.
Πανάρετε τα εσκαλόπ, τυλίγοντας τα πρώτα σε αλεύρι σε αυγό και σε φρυγανιά. Βάλτε τα για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το πανάρισμα και τηγανίστε στο λάδι και στο λιωμένο βούτυρο. Σερβίρετε στα πιάτα με τη σάλτσα.



Πηγή: http://www.albaeditions.gr