Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Αστακός με σάλτσα βερμούτ

 Αστακός με σάλτσα βερμούτ




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα
Για 6 άτομα


 ΥΛΙΚΑ
2 ζωντανοί αστακοί, 1 ½ κιλό ο καθένας
1 κουταλιά Βιτάμ culinesse
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
¾ φλιτζάνι βερμούτ ή κονιάκ
1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
3 κουταλιές Βιτάμ
1 κουταλιά εστραγκόν ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι/πιπέρι



Εκτέλεση
Βάζετε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι να πάρει βράση. Βάζετε τον ένα αστακό να βράσει στο νερό που κοχλάζει για 20 λεπτά. Τον βγάζετε από την κατσαρόλα και βάζετε και τον άλλο αστακό να βράσει στο ίδιο νερό για 20 λεπτά. Τους αφήνετε να κρυώσουν, σπάστε το κέλυφος προσεκτικά και αφαιρείτε τη σάρκα τους. Την κόβετε σε στρογγυλές φέτες.
Ζεσταίνετε το Βιτάμ culinesse σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπερίτσα. Σβήνετε με το βερμούτ και όταν εξατμιστεί ρίχνετε το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και βράζετε για 20 λεπτά. Ρίχνετε το εστραγκόν και σταδιακά το Βιτάμ, ανακατεύοντας ώσπου να έχετε μια παχύρευστη σάλτσα.
Προσθέτετε τις φέτες αστακού και τις αφήνετε να ζεσταθούν στη σάλτσα. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό.