Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Γαριδοφλογέρες


Γαριδοφλογέρες


Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 24 κομμάτια



ΥΛΙΚΑ
4 φύλλα κρούστας
24 γαρίδες μέγεθος 2
24 φέτες τυρί του τοστ
½ ποτήρι κρασιού ούζο
2 ντομάτες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κλωναράκι βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι/πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος, τα κεφάλια, τις ουρές και το εντεράκι με την άμμο. Τις βάζετε σε τρυπητό, τις ξεπλένετε και τις αφήνετε να στραγγίσουν. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις κόβετε σε κύβους.
Βάζετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε την ντομάτα, το μαϊντανό, τον βασιλικό και περιμένετε λίγο να εξατμιστούν τα υγρά. Ρίχνετε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε, σε σιγανή φωτιά για 2 λεπτά, να σοταριστούν ελαφρώς. Σβήνετε με το ούζο, αυξάνετε την ένταση της φωτιάς και περιμένετε μέχρι να πιει τα υγρά του. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
Απλώνετε σε καθαρή επιφάνεια τα φύλλα και κόβετε το καθένα σε 6 λωρίδες. Βάζετε σε κάθε λωρίδα μια φέτα τυρί και λίγο από το μείγμα της γέμισης. Τυλίγετε τις λωρίδες σε ρολά, κλείνοντας τις άκρες τους για να μη φύγει η γέμιση. Τηγανίζετε τις γαριδοφλογέρες σε καυτό ηλιέλαιο και σερβίρετε.

Πηγή:  Μαγειρικής Μαγεία