Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Τάκος


Τάκος

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα



ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πίτες για τάκος
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
1 δόση σάλτσα φρέσκα
2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ τριμμένο
1 δόση γκουακαμόλε
1 φλιτζάνι γιαούρτι σακούλας (ανακατεμένο με λίγο αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού)  
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσινες πιπεριές

 Για το τσίλι κον κάρνε
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
3 κουταλιές σούπας λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές γλυκού κύμινο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές γλυκού πιπέρι κόκκινο καυτερό
½ κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνετε το λάδι μέσα σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε απαλά με ξύλινη κουτάλα και ρίχνετε τον κιμά, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνετε τον κιμά για ½ ώρα ανακατεύοντας διαρκώς στην αρχή και διαλύοντας τα χοντρά κομμάτια με το πιρούνι. Όταν ψηθεί ο κιμάς προσθέτετε κι άλλο αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το πόσο πικάντικο το θέλετε.
Παίρνετε μια μια τις πίτες και τις γεμίζετε. Πρώτα βάζετε μια δυο κουταλιές κιμά, κατόπιν λίγο μαρούλι, σάλτσα φρέσκα, λίγο τυρί, γκουακαμόλε και γιαούρτι. Τέλος γαρνίρετε με κρεμμύδι και πράσινη πιπεριά.

Πηγή:  Μαγειρικής Μαγεία