Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Μπιφτέκια με καπνιστό τυρί


 Μπιφτέκια με καπνιστό τυρί


Χρόνος προετοιμασίες 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 6 άτομα


Υλικά
1 κιλό κιμά
2 αβγά
130γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
300γρ. τυρί καπνιστό τύπου Μετσοβόνε
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό φρέσκο ή ½ κουταλάκι του γλυκού ξερό
1 ντομάτα τριμμένη
1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό ξηρό κρασί
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση
Ανακατεύετε τον κιμά με όλα τα υλικά εκτός από το τυρί. Ζυμώνετε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά, και αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ενωθούν όλες οι γεύσεις.
Πλάθετε τον κιμά, τοποθετώντας στο κέντρο ένα κομμάτι τυρί. Στη συνέχεια τοποθετείτε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί ή στη σχάρα και τα ψήνετε για 20 λεπτά. Εάν θέλετε μπορείτε 5 λεπτά πριν τα βγάλετε να βάλετε και λίγο τυρί από πάνω και να το αφήσετε να λιώσει.