Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Καροτόσουπα με τζίντζερ


Καροτόσουπα με τζίντζερ


Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 8 μερίδες

Υλικά
4 καρότα μεγάλα τριμμένα
2 πατάτες μεγάλες τριμμένες
4 κουταλιές τριμμένο τζίντζερ
6 κούπες ζωμό λαχανικών
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κούπα κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση
Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα καρότα, τις πατάτες, και το τζίντζερ. Προσθέστε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να λιώσουν τα λαχανικά.
Περάστε τη σούπα από σουρωτήρι και τα στερεά υλικά περάστε χτυπήστε τα στο multi να γίνουν πουρές. Προσθέστε τα στο ζωμό και σιγοβράστε τη σούπα μερικά λεπτά ακόμη, να δέσει καλά. Σερβίρετε την στα πιάτα, ρίχνοντας από πάνω λίγη κρέμα γάλακτος.

Πηγή: http://www.albaeditions.gr