Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Γρανίτα καρπούζι

Γρανίτα καρπούζι




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος αναμονής 12 ώρες
Για 4 άτομα 


ΥΛΙΚΑ
600γρ. σάρκα καρπουζιού, χωρίς κουκούτσια
100γρ. νερό
100γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν αρχίσει το μείγμα να βράζει, το αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Κόβουμε σε κομματάκια το καρπούζι και πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το σιρόπι.
Γεμίζουμε με το μείγμα παγοθήκες και τις βάζουμε στην κατάψυξη, όπου τις αφήνουμε για 12 ώρες. Την ώρα του σερβιρίσματος, πολτοποιούμε τα παγάκια στο μπλέντερ και γεμίζουμε ποτήρια που τα έχουμε βάλει για λίγο στην κατάψυξη να παγώσουν. Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε τη γρανίτα στην παγωτομηχανή