Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

Σάλτσα Ραντσέρο

Σάλτσα Ραντσέρο




Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Για 2 φλιτζάνια

Υλικά
2 φλιτζάνια ντομάτες ψιλοκομμένες
¼ φλιτζανιού νερό
1 κουταλιά σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
¼ κουταλάκι γλυκού κύμινο
¼ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη


Εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό και βράζετε τις ντομάτες, σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν. Λιώνετε τις ντομάτες, προσθέτετε το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τι κύμινο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε καλά. Αφαιρείτε τις τυχόν φλούδες. Σερβίρετε τη σάλτσα ζεστή.
Ταιριάζει πολύ με ταμάλες, εντσιλάδας και αβγά που τους προσθέτει γεύση.

Πηγή: Μεξικάνικη κουζίνα, εκδ. Χρυσή Πέννα