Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Κεφτέδες «καντίν-μπουντού»


Κεφτέδες «καντίν-μπουντού»


Χρόνος προετοιμασίας 3 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά ή 250 γραμμ. μοσχαρίσιο και 250 γραμμ. χοιρινό κιμά
1½ ποτήρι ρύζι γλασέ βρασμένο και στραγγισμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
κύμινο
μπαχάρι

Για το τηγάνισμα:
2 αυγά
αλεύρι
γαλέτα
λάδι                                           

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά με όλα τα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη για 3 ώρες στο ψυγείο. Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά. Πλάθουμε ορθογώνιους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε, τους βουτάμε στο αυγό και τη γαλέτα και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.


Πηγή: Σούλα Μπόζη, Πολίτικη κουζίνα, παράδοση αιώνων