Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Σαλάτα με συκωτάκια πουλιών


Σαλάτα με συκωτάκια πουλιών




Χρόνος προετοιμασίας 10λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Για 4 άτομα




Υλικά
200γρ. σαλάτα (λόλα, iceberg, ραντίτσιο)
3 κρεμμύδια
4 κουταλιές σούπας ξίδι
Αλάτι, πιπέρι
6 κουταλιές σούπας καρυδέλαιο
2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
500γρ. συκωτάκια πουλιών
1 κουταλιά σούπας βούτυρο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τη σαλάτα και πλένουμε καλά τα φύλλα. Αφήνουμε να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Αναμειγνύουμε το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε το λάδι, χτυπώντας μέχρι να γίνει μια κρεμώδης μαρινάτα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το κουκουνάρι.
Καθαρίζουμε τα συκωτάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό βούτυρο για 6 με 10 λεπτά. Τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα αλατίζουμε και τα πιπερώνουμε. Βουτάμε τη σαλάτα στη μαρινάτα και προσθέτουμε το χλιαρό συκωτάκι.

*Μπορούμε ακόμα αντί για σαλάτα να χρησιμοποιήσουμε σπανάκι.