Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Κροκέτες σολωμού


Κροκέτες σολωμού

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 8 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
500γρ. φιλέτο σολωμού
2 λάιμ (ξύσμα)
4 κουτ. σούπας κόλιανδρο
2 κομμάτια τζίντζερ
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 καυτερές πιπερίτσες
2 κουτ. γλυκού σάλτσα ψαριού


Εκτέλεση

Ρίχνετε στο multi το σολωμό και τον κάνετε κομματάκια, όχι κιμά. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το σολωμό μαζί με το λάιμ, τον κόλιανδρο, τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ, τις πιπερίτσες ψιλοκομμένες και τη σάλτσα ψαριού.
Πλάθετε το μείγμα σε πλατιές κροκέτες τις αλείφετε με λάδι και από τις δυο μεριές και τις ψήνετε στο γκριλ για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.