Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Μανιταρόσουπα


Μανιταρόσουπα




Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
Πιπέρι
το χυμό από ½ λεμόνι
½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
½  πακέτο Βιτάμ
λίγη σκόνη από σκόρδο
½  κουταλάκι KNORR AROMAT
1 κύβος βοδινού KNORR
1 κουταλιά ψιλοκομμένος άνηθος

Εκτέλεση
Πλένετε τα μανιτάρια προσεχτικά και τα σκουπίζετε. Κόβετε τα κοτσάνια τους και τα βάζετε να βράσουν με 1 φλιτζάνι νερό περίπου. Σουρώνετε το ζουμί, το κρατάτε και πετάτε τα κοτσάνια. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα μανιτάρια.  Ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα ΒΙΤΑΜ σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα μανιτάρια. Σβήνετε με το βερμούτ ή το κρασί. Ρίχνετε το ζουμί που κρατήσατε (2 φλιτζάνια ζουμί περίπου) καθώς και 1 φλιτζάνι νερό, το υπόλοιπο ΒΙΤΑΜ, τον κύβο, αλάτι - πιπέρι, τον άνηθο, το σκόρδο και αφήνετε τη σούπα στη φωτιά 10 λεπτά περίπου.
Λίγο πριν αποσύρετε τη σούπα από τη φωτιά ρίχνετε το γάλα και το τυρί, δοκιμάζετε και αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.