Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Βοδινό ή χοιρινό Μεξικάνικο ψιλοκομμένο


Βοδινό ή χοιρινό Μεξικάνικο ψιλοκομμένο



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες και 10 λεπτά
Για 3 ½ φλιτζάνια

Υλικά
900γρ. άπαχο βοδινό ή χοιρινό κρέας
4 κουταλιές σούπας λάδι
1 ½ κουταλιά σούπας τσίλι σε σκόνη
½ κουταλάκι γλυκού κύμινο σκόνη
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 ½ φλιτζάνι ζωμό βοδινού
½ φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι

Εκτέλεση
Τσιγαρίζετε το βοδινό σε 1 κουταλιά σούπας λάδι. Το βάζετε στην κατσαρόλα μαζί με το τσίλι, το κύμινο, το αλάτι και το ζωμό. Αφήνετε να πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ξαφρίζετε το ζωμό και αφαιρείτε το λίπος. Ψιλοκόβετε το κρέας, σοτάρετε το κρεμμύδι στο υπόλοιπο λάδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το βοδινό ή το χοιρινό  και το σοτάρετε μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα. Προσθέτετε το ζωμό και ανακατεύετε καλά.
Το μείγμα χρησιμοποιείται σε εντσιλάδος, τάκος, ταμάλες, μπουρίτος και τσίλι ρελιένος.

Πηγή: Μεξικάνικη κουζίνα, εκδ. Χρυσή Πέννα