Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά


Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά



Χρόνος προετοιμασίες 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 10 λεπτά
Για 3 άτομα

Υλικά
300γρ. κιμά μοσχαρίσιο
300γρ. ντομάτα κονκασέ
6 κολοκύθια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ πράσινη πιπεριά
½ φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και αφαιρούμε τα καπάκια τους. Αφαιρούμε προσεχτικά την ψίχα τους με ένα κουτάλι και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον κιμά. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ντοματάκι, την ψίχα του κολοκυθιού, ψιλοκομμένη, την πιπεριά ψιλοκομμένη, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 160ο C για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.