Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Κρεμμυδόσουπα


Κρεμμυδόσουπα



Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Για 4 άτομα  

Υλικά
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
6 κρεμμύδια σε φέτες
200ml σέρι
600ml ζωμό λαχανικών
2 κουτ. σούπας θυμάρι
Αλάτι/πιπέρι/ζάχαρη


Εκτέλεση

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι, προσθέτετε τα κρεμμύδια, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη και τα σοτάρετε για 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνετε το σέρι και το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.