Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Φλογέρες τυριών


Φλογέρες τυριών


Χρόνος προετοιμασίες 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 30 κομμάτια


Υλικά
½ κιλό φύλλο κρούστας
150γρ. τυρί φέτα
150γρ. κασέρι
100γρ. παρμεζάνα
200γρ. μπεσαμέλ
2 αβγά
1 κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Κόβουμε τα φύλλα σφολιάτας σε τετράγωνα κομμάτια. Φτιάχνουμε μια γέμιση, τρίβοντας όλα τα τυριά. Ανακατεύετε με την μπεσαμέλ. Γεμίζουμε το φύλλο κρούστας ανα 3 φύλλα, τυλίγουμε μια φορά και διπλώνουμε τις άκρες σαν φάκελο. Συνεχίζουμε το τύλιγμα κάνοντας ρολάκια. Κλείνουμε τις άκρες με λίγο αβγό χτυπημένο.
Τηγανίζουμε τις φλογέρες σε ελαιόλαδο ή ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.
Για πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να βάλουμε στη γέμιση μπέικον ή ζαμπόν και ντομάτα, όλα ψιλοκομμένα.