Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Ιρλανδέζικο μοσχάρι με μπίρα και μπαχαρικά


Ιρλανδέζικο μοσχάρι με μπίρα και μπαχαρικά


Χρόνος προετοιμασίας 4 ημέρες
Χρόνος μαγειρέματος 3 ώρες και 30 λεπτά
Για 4 άτομα




Υλικά
3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
μείγμα μπαχαρικών: 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι κοπανισμένο, 1 κ.σ. άρκευθο κοπανισμένο, 1 κ.σ. κόλιανδρο ξερό κοπανισμένο, 1 κ.σ. μπαχάρι σε σκόνη, 2 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο, 1 κ.γ. γαρύφαλλα τριμμένα
2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας (ελιά ή σπάλα)
280 ml μαύρη μπίρα

Εκτέλεση
Αναμειγνύετε τη ζάχαρη με τα μπαχαρικά και αλείφετε με το μείγμα αυτό το κρέας. Το βάζετε, σκεπασμένο, στο ψυγείο για 3-4 ημέρες, φροντίζοντας να το γυρνάτε τουλάχιστον 1-2 φορές την ημέρα μέσα στο μείγμα των μπαχαρικών. Προσοχή, για να πετύχει η συνταγή είναι απαραίτητο να μείνει στο ψυγείο 3-4 ημέρες προτού το ψήσετε! Το βάζετε σε έναν βαθύ ταβά, με ελάχιστο νερό, σκεπασμένο με βαρύ καπάκι και το αφήνετε να σιγοψήνεται στον φούρνο για περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά. Την τελευταία μισή ώρα προσθέτετε την μπίρα, ανοίγετε το σκεύος και αφήνετε να κρυώσει λίγο προτού το σερβίρετε. Συνοδέψτε το με πουρέ πατάτας.

Πηγή: ΒΗΜagazino, της Θάλειας Τσιχλάκη