Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Πατάτες Αγιορείτικες με ταραμά


Πατάτες Αγιορείτικες με ταραμά

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
1200γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
80γρ. λευκό ταραμά
2 κρεμμύδια λευκά ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο ή μάραθο
Χυμό από 2 λεμόνια
150ml. Σησαμέλαιο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Στο σησαμέλαιο αχνίζουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες. Μόλις το κρεμμύδι μαραθεί σκεπάζουμε τις πατάτες με νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις μαγειρεύουμε. Λίγο πριν γίνουν, προσθέτουμε το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και πολύ λίγο αλάτι, αφού ο ταραμάς είναι αλμυρός.
Σε λίγο ζουμί από τις πατάτες και νερό διαλύουμε τον ταραμά και περιχύνουμε τις πατάτες που είναι σχεδόν έτοιμες. Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού, ρίχνουμε τον άνηθο, σβήνουμε τη φωτιά, και αφείνουμε για 10 λεπτά στο μάτι, έχοντας το σκεύος σκεπασμένο.


Πηγή: http://www.sesame.gr