Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Ταλιατέλες φούρνου με κιμά και γιαούρτι


Ταλιατέλες φούρνου με κιμά και γιαούρτι




Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
Για 6 άτομα

ΥΛΙΚΑ
1πακέτο δίχρωμες ταλιατέλες
500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 ξερά κρεμμύδια
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
2 φλιτζάνια τριμμένο ημίσκληρο τυρί
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουταλιές γλυκού ξερός βασιλικός
4 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση
Βάλτε τον κιμά με 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, βάλτε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά. Ρίξτε τα ντοματάκια κονκασέ, τον πελτέ, τον κιμά, το βασιλικό και αλατοπιπερώστε. Βράστε το μείγμα για 15 λεπτά και κατεβάστε το από τη φωτιά.
Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά και στραγγίστε της. Βάλτε σε ένα μπολ τις ταλιατέλες, τη σάλτσα του κιμά, το τριμμένο τυρί, το γιαούρτι, το μαϊντανό και ανακατέψτε. Αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για περίπου 30 λεπτά.