Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

Σαλάτα με απάκι


Σαλάτα με απάκι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 3 λεπτά 
Για 4 άτομα
Υλικά
250γρ. απάκι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
80γρ. τριμμένο σκληρό τυρί
2 ματσάκια ρόκα
60γρ. φρέσκο μαϊντανό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι/ πιπέρι


Εκτέλεση
Κόβουμε το απάκι σε φέτες και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ. Προσθέτετε μια πρέζα αλάτι, λίγο πιπέρι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Πλένετε καλά τη ρόκα και τα φυλλαράκια μαϊντανό, και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο έχει ζεσταθεί σοτάρετε το απάκι σε δυνατή φωτιά. Σβήνετε με το μπαλσάμικο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύετε τη ρόκα με το μαϊντανό και προσθέτετε το απάκι και το τριμμένο τυρί. Περιχύνετε με 4 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε. 




Πηγή: Βιβλίο "Εύκολες συνταγές για σαλάτες", Αλέξανδρος Παπανδρέου