Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Βιεννέζικες βάφλες


Βιεννέζικες βάφλες





Χρόνος προετοιμασίας 85 λεπτά
Για 15 κομμάτια


 Υλικά
175 γρ. Βιτάμ κομμένο σε κομματάκια,
100 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. ζάχαρη
Μαρμελάδα βερίκοκο
100 γρ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
2 αβγά
250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
Αναμειγνύετε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και την αμυγδαλόψιχα. Προσθέτετε το ΒΙΤΑΜ και το αβγό και δουλεύετε το μείγμα ώσπου να γίνει ζύμη λεία και ομοιογενής που να πλάθεται εύκολα. Αφήνετε τη ζύμη να μείνει λίγη ώρα σε δροσερό μέρος. Αλείφετε μια λαμαρίνα με ΒΙΤΑΜ. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο λεπτό και την τοποθετείτε στη λαμαρίνα. Την ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 175° για 15’. Κόβετε την ψημένη ζύμη σε φέτες 4 εκ. Αλείφετε τις μισές φέτες με την μαρμελάδα βερίκοκο και τοποθετείτε από πάνω τις άλλες μισές. Τις κόβετε σε μικρά τετράγωνα.  Για το γλάσο χτυπάτε το ασπράδι σε μαρέγκα, προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε το μείγμα καλά. Γεμίζετε με το γλάσο ένα κορνέ με μικρό και ίσιο στόμιο και γαρνίρετε τις βάφλες με το γλάσο, σε σχήμα καφασωτού.
Για το γλάσο :1 ασπράδι, 100 γρ. ζάχαρη άχνη