Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Αρνάκι πικάντικο με σπανάκι


Αρνάκι πικάντικο με σπανάκι


Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 30 λεπτά
Για 4 άτομα
 

Υλικά
800γρ. αρνί φιλέτο από λαιμό
150γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
1 μικρό κομμάτι τζίντζερ σε κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 πράσινες καυτερές πιπερίτσες σε φετούλες
1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι


Εκτέλεση
Πολτοποιείτε το τζίντζερ μαζί με το σκόρδο και τα κρεμμύδια στο multi μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή πάστα. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε την πάστα που ετοιμάσατε, τις πράσινες πιπερίτσες και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρεύετε.
Προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά και μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε το αρνί και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας.
Κατόπιν, ρίχνετε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό, και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνάκι.
Προσθέτετε τότε και το σπανάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 15 λεπτά ακόμα.