Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Καλαμαράκια κοκκινιστά με κάππαρη


Καλαμαράκια κοκκινιστά με κάππαρη



Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά
Για 6 άτομα


Υλικά


600γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα
2 κουτ. σούπας κάππαρη
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
1 ποτήρι του νερού ντοματάκια κονκασέ
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
15 ελιές καλαμών
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
Αλάτι / πιπέρι
  
Εκτέλεση


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε απαλά το τριμμένο κρεμμύδι για 2 λεπτά. Ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα μαγειρεύετε μαζί με το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Ρίχνετε την κάππαρη και τις ελιές και ανακατεύετε καλά. Αμέσως μετά προσθέτετε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύεται για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια. Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά ρίχνετε τη ρίγανη.

Πηγή: Περιοδικό Olive