Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί


Ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Για 4 άτομα 
Υλικά
2 φιλέτα χοιρινού
150γρ. κεφαλοτύρι
800γρ. φρέσκο σπανάκι
2 κουταλιές σουσάμι
10 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι/Πιπέρι


Εκτέλεση
Πλένετε το σπανάκι πολύ καλά και το αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και σοτάρετε το ψαρονέφρι για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Με ένα μικρό μαχαίρι κάνετε μια τρύπα στο ψαρονέφρι. Γεμίζετε με το κεφαλοτύρι και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ΟC για 20 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε με λίγο βούτυρο το σπανάκι και προσθέτετε τις 2 κουταλιές σουσάμι και τις λιαστές τομάτες. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και το σπανάκι είναι έτοιμο. Κόβετε το ψαρονέφρι σε φέτες και σερβίρετε μαζί με το σπανάκι.


Πηγή: http://www.arlafoods.gr, Αλέξανδρος Παπανδρέου