Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

Τάρτα με μελιτζάνα


Τάρτα με μελιτζάνα




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά
Για 6 άτομα



Υλικά
4 τσακώνικες μελιτζάνες
2 μέτρια κρεμμύδια, σε ροδέλες
1-2 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
2 φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα
100 γρ. κασέρι, τριμμένο
150 γρ. ανθότυρο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 αυγά
½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ (1,5% λιπαρά)
1 έτοιμο φύλλο χωριάτικης ζύμης

Εκτέλεση
Καψαλίζετε τις μελιτζάνες, αφαιρείτε τη φλούδα και τα σπόρια τους και τις ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε μιάμιση κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, ώσπου να μαραθούν. Προσθέτετε τις μελιτζάνες και τα μυρωδικά. Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε τα τυριά και ανακατεύετε. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, στρώνετε το φύλλο της ζύμης σε μία ελαφρώς λαδωμένη ταρτιέρα (διαμέτρου 23 εκ.) και τοποθετείτε το μείγμα της μελιτζάνας και των τυριών. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνετε και βάζετε την τάρτα σε προθερμασμένο, στους 180οC, φούρνο. Ψήνετε για 45 λεπτά και τη σερβίρετε χλιαρή.

Πηγή: ΒΗΜagazino