Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Γαριδόσουπα Ταϊλανδέζικη


Γαριδόσουπα Ταϊλανδέζικη


Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Για 4 άτομα  

Υλικά
1200ml ζωμό κότας
400γρ. γαρίδες μέτριες καθαρισμένες
2 γλυκοπατάτες καθαρισμένες σε κυβάκια
4 κουτ. γλυκού πάστα γαρίδας tom yum(στα σούπερ μάρκετ στα ράφια με τα έθνικ)
1 κλαράκι λεμονόχορτο καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
2 λάιμ ( το χυμό από το ένα και το άλλο κομμένο στη μέση)
10 φρέσκα μανιτάρια σε φετούλες
1 χούφτα κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο.


Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ζωμό, την πάστα γαρίδας και το λεμονόχορτο. Μόλις πάρουν βράση προσθέτετε τις γλυκοπατάτες και τις βράζετε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το χυμό λάιμ, τα μανιτάρια και τις γαρίδες. Βράζετε για 3 λεπτά ακόμη.
Μοιράζετε τη σούπα σε μπολ, πασπαλίζετε με κόλιανδρο και φετούλες λάιμ.