Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Κέϊκ Λιαστής Ντομάτας


Κέϊκ Λιαστής Ντομάτας


Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά
Για 6 άτομα
 
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
4 κουταλιές σούπας βιολογικό ελαιόλαδο Χωριό
1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κουταλιές γλυκού baking powder
Μισή κούπα χοντροκοπανισμένα αμύγδαλα(ή φουντούκια)
1 κούπα βιολογική φέτα Χωριό τριμμένη
1 κούπα λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
Πιπέρι τριμμένο και ελάχιστο αλάτι
Λίγη ρίγανη ή θυμάρι

Εκτέλεση
Χτυπάτε καλά σε μπολ με το σύρμα, τα αυγά με το ελαιόλαδο.Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα μαζί με μια πρέζα αλάτι.Ανακατεύετε και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά.
Λαδώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου ώσπου να στεγνώσει.


Πηγή: http://www.horiobio.gr