Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Μελιτζανοσαλάτα


Μελιτζανοσαλάτα



Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Για 4 άτομα 

 ΥΛΙΚΑ
5 μελιτζάνες φλάσκες
100γρ. τυρί φέτα τριμμένη
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένο
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο ξίδι
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και ψήνουμε τις μελιτζάνες στη σχάρα για 15 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να αρχίσει να φεύγει η φλούδα. Στη συνέχεια, ανοίγουμε τις μελιτζάνες στη μέση και βγάζουμε την ψίχα τους.
Σε ένα άλλο σκεύος, αναμειγνύουμε την ψίχα μελιτζάνας με το τυρί, την ντομάτα, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι, κατά βούληση όσο θέλουμε. Ανακατεύουμε καλά.