Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ροσμπίφ


Ροσμπίφ


Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 30 λεπτά
Για 8 άτομα

 
Υλικά
1 ½  κιλό περίπου μοσχάρι κομμένο μερίδες
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
600 γρ. ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
2 φύλλα δάφνη
1 ξύλο κανέλα
2 καρφάκια γαρύφαλλο


Εκτέλεση
Ζεσταίνετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίζετε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και αφού μαραθεί, σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε 1 – 2 λεπτά να εξατμιστεί και προσθέτετε αλατοπίπερο, τη δάφνη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, αλατοπίπερο, την πάπρικα και την ντομάτα. Χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας (περίπου 1 ώρα). Αν χρειαστεί υγρά, προσθέτετε λίγο νερό. 

*Μπορείτε να το συνοδέψετε με μακαρόνια χοντρά και τριμμένο τυρί.
 

Πηγή: http://syntagi.gr