Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Πίτα Καισάρειας ή παστουρμαδόπιτα


Πίτα Καισάρειας ή παστουρμαδόπιτα


Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 1 μεσαίο ταψί


Υλικά
8 φύλλα κρούστας
16 φέτες παστουρμά
16 φέτες κασέρι
16 φέτες ντομάτας
Λίγο βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Εκτέλεση
Στρώνουμε τα 4 φύλλα κρούστας σε βουτυρωμένο ταψί, αλείφοντας τα με το λιωμένο βούτυρο, το καθένα ξεχωριστά. Στρώνουμε τον παστουρμά, από πάνω βάζουμε το τυρί και τελειώνουμε με τις στρώσεις ντομάτας. Στρώνουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα κρούστας, πάντα βουτυρωμένα και πασπαλίζουμε με μερικές σταγόνες νερό την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε στους 180ο
C, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της, περίπου 20 λεπτά.