Φουσίλι με κάρυ και κοτόπουλο
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
400γρ. ζυμαρικά φουσίλι
2 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
1 μέτριο αβοκάντο
250γρ. κρέμα γάλακτος
½ κουταλάκι γλυκού κάρυ
Λάδι για τσιγάρισμα
Αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τ΄αφήνετε να βράσουν χωρίς να λιώσουν. Τα βγάζετε από το νερό και τ’ αφήνετε να στραγγίσουν. Πλένετε, καθαρίζετε το αβοκάντο και το κόβετε σε κύβους. Κόβετε τα στήθη του κοτόπουλου σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη γεύση σας. Ρίχνετε λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει, τσιγαρίζετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το αβοκάντο και το κάρυ. Τα αφήνετε για λίγο πάνω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς. Τέλος, ρίχνετε τα ζυμαρικά και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τ΄αφήνετε να βράσουν χωρίς να λιώσουν. Τα βγάζετε από το νερό και τ’ αφήνετε να στραγγίσουν. Πλένετε, καθαρίζετε το αβοκάντο και το κόβετε σε κύβους. Κόβετε τα στήθη του κοτόπουλου σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη γεύση σας. Ρίχνετε λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει, τσιγαρίζετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το αβοκάντο και το κάρυ. Τα αφήνετε για λίγο πάνω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς. Τέλος, ρίχνετε τα ζυμαρικά και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.