Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο σύγκλινο ή Μπέικον
½ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1½ κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
½ κουτ. του γλυκού κορν φλάουρ διαλυμένο σε ελάχιστο νερό
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Βάζουμε το ξύσμα σε ένα μπρίκι με νερό. Μόλις πάρει μία βράση το σουρώνουμε. Το ξαναβάζουμε στο μπρίκι με λίγο νερό και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει 1-2 βράσεις το σουρώνουμε. Βάζουμε το σύγκλινο σε καυτό τηγάνι (χωρίς λάδι) και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Το σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ξύσμα.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και όπως είναι καυτά τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και όπως είναι καυτά τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: http://www.melissa.gr