Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Πίτσα σπέσιαλ


Πίτσα σπέσιαλ


Χρόνος προετοιμασίες 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 35 λεπτά
Για 1 ταψί
  

Υλικά
Για τη ζύμη
1 ½  κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κούπας ελαιόλαδο
2/3 κούπας νερό ζεστό
2 κουταλάκια γλυκού ξηρή μαγιά
½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
400γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο
2 κουταλίες σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
Λίγο πιπέρι
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
100γρ. πάριζα ή μορταδέλα
200γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
2 πιπεριές κομμένες ροδέλες (1 πράσινη και 1 κόκκινη)
Λίγα μανιτάρια φρέσκα κομμένα φέτες

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την ξηρή μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό ζεστό και ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα ντοματάκια, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το βασιλικό και το πιπέρι και ανακατεύουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Απλώνουμε καλά τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε τελευταίο το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 25 λεπτά.