Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Φιλέτο ελάφι με μανιτάρια


Φιλέτο ελάφι με μανιτάρια



Χρόνος μαγειρέματος:  20’
Μερίδες:  4


Υλικά
800γρ. ελάφι φιλέτο (κομμένο σε μερίδες)
400γρ. μανιτάρια
100ml. Ζωμό λαχανικών
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνάκι ουίσκι
4 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι  corn flower
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε, στραγγίζουμε και σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Λιώνουμε 3 κουταλιές βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με τα μανιτάρια για 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα άλλο τηγάνι λιώνουμε 1 κουταλιά βούτυρο με 2 κουταλιές λάδι και ροδίζουμε τα φιλέτα για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα περιχύνουμε με το ουίσκι και όταν εξατμιστεί λίγο πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα βγάζουμε από το τηγάνι.
Λιώνουμε το corn flower στο ζεστό ζωμό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα το κρέας και τα μανιτάρια, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά.

Πηγή: http://www.papaioannoufood.gr