Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

Σάλτσα - Κρέμα τσίλι


 Σάλτσα - Κρέμα τσίλι



Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 3 φλιτζάνια





Υλικά
¼ φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 ½ φλιτζάνι ζωμό κότας
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένες πράσινες πιπεριές καυτερές


Εκτέλεση
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το γάλα, το αλάτι και το ζωμό κότας. Αργά, προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα. Αυξάνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια, προσθέτετε τις πιπερίτσες και βράζετε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Ταιριάζει θαυμάσια με κολοκυθάκια εντσιλάδας.

*Αν οι πιπερίτσες είναι φρέσκες θα πρέπει να τις ψήσετε σε καυτό φούρνο, μέχρι να σκουρύνουν και να σχηματίσουν φουσκάλες. Στη συνέχεια αφαιρέστε την πέτσα και ξεπλύνετε καλά τις πιπεριές. Ανοίξτε και αφαιρέστε επίσης τα νεύρα και τους σπόρους.
*Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε πιπεριές κονσέρβας ή σε βάζο.

Πηγή: Μεξικάνικη κουζίνα, εκδ. Χρυσή Πέννα