Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

Σάλτσα εντσιλάδα

Σάλτσα εντσιλάδα


Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 3 ½ φλιτζάνια

Υλικά
3 ½ φλιτζάνια χυμό ντομάτας
½  φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 κουταλιά σούπας τσίλι σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι γλυκού κύμινο σκόνη
¼ κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο


Εκτέλεση
Βάζετε σε τηγάνι ή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, το χυμό ντομάτας, τα κρεμμύδια, το τσίλι, την πάπρικα, το αλάτι, το κύμινο, τη ρίγανη και το σκόρδο. Τα αφήνετε για 10 λεπτά, προσθέτετε το τυρί, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει το τυρί.
Αυτή η σάλτσα ταιριάζει με ταμάλες, μπουρίτος και αβγά.

Πηγή: Μεξικάνικη κουζίνα, εκδ. Χρυσή Πέννα