Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Μπιφτέκια

 Μπιφτέκια


Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 4 άτομα
Θερμίδες 330


ΥΛΙΚΑ
500γρ. μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς
1 αυγό
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά σούπας κύμινο σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά σούπας λάδι
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι και το τρίβετε στον τρίφτη ή το ψιλοκόβετε. Σπάστε το αυγό σε πιάτο. Ρίχνετε τον κιμά σε βαθύ μπολ και προσθέτετε το αυγό, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και τα μυρωδικά. Ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
Παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα του κιμά και πλάθετε 8 μπιφτέκια. Ψήνετε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές. Σερβίρετε 2 μπιφτέκια σε κάθε πιάτο και γαρνίρετε με λαχανικά της αρεσκείας σας.

Πηγή:  Νοστιμιές που δεν παχαίνουν