Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ρολά γαλοπούλας με μπλέ τυρί


Ρολά γαλοπούλας με μπλέ τυρί

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20-25  λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά

1 κουταλιά της σούπας λάδι
25γρ. βούτυρο
4 στήθη από γαλοπούλα
2 κοτσάνια σέλινο, λεπτοκομμένο
50γρ. καρύδι
100γρ. μπλέ τυρί θρυμματισμένο
500γρ. έτοιμη ζύμη
1 αυγό χτυπημενο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και τηγανίζουμε τη γαλοπούλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα. Στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει. Τηγανίζουμε ελαφρά το σέλινο για 2 λεπτά και το ανακατεύουμε με τα καρύδια και το τυρί. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Απλώνουμε κάθε κομμάτι πάνω σε αλεύρι και το ανοίγουμε ώστε να χωράει το στήθος της γαλοπούλας. Τοποθετούμε το στήθος της γαλοπούλας στην άκρη της ζύμης και βάζουμε από πάνω το σέλινο, τα καρύδια και το τυρί. Στη συνέχεια τυλίγουμε τη ζύμη γύρω από τη γέμιση και κλείνουμε καλά τις άκρες με λίγο νερό. Με ένα πινέλο αλείφουμε τη ζύμη με το αυγό και τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψί αφού προηγουμένως το έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στους 220Ο C για περίπου 20 με 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. 




Πηγή: http://www.arlafoods.gr