Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Τορτίγιας από καλαμπόκι


Τορτίγιας από καλαμπόκι





Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 12 τορτίγιας

Υλικά
2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 ¼ φλιτζάνι νερό ζεστό
Λάδι για το ζύμωμα

Εκτέλεση
Ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και προσθέτετε όσο ζεστό νερό χρειάζεται για να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη σε 12 μπαλίτσες, τις αλείφετε απαλά με λάδι και τις σκεπάζετε για να μην ξεραθούν. Τοποθετείτε κάθε μπαλίτσα κάτω από λαδόκολλα και την πιέζετε με το χέρι. Μετά τις ανοίγετε με τον πλάστη σε στρογγυλά φύλλα διαμέτρου 15εκ. Βάζετε τη μια τορτίγια πάνω στην άλλη, χωρίζοντας τις με κομμάτια λαδόκολλα.
Ψήνετε τις τορτίγιας σε καυτό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, 2 λεπτά την κάθε μία, πιέζοντας τις φουσκάλες με μια πετσέτα. Σερβίρετε ζεστές.

*Οι τορτίγιας χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τάκος, εντσιλάδας, φαχίτας, μαγειρευτά τοστάδας, σούπες και τσίπς.

Πηγή: Μεξικάνικη κουζίνα, εκδ. Χρυσή Πέννα