Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Πένες φούρνου με χοιρινό και σάλτσα μουστάρδας


Πένες φούρνου με χοιρινό και σάλτσα μουστάρδας


Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος  15 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά

500 γρ. πένες
300 γρ. χοιρινό φιλέτο κομμένο σε μικρούς κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 μέτρια πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
100 γρ. τυρί τριμμένο ένταμ
1 ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος
5 κουταλιές της σούπας Hellmann's Μουστάρδα Απαλή
½ κουταλάκι γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί ξηρό
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
Ανάλογο πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση
Βράζετε τις πένες και αφού βράσουν σουρώστε τις και κρατήστε τις στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ρίξτε την μαργαρίνη, το χοιρινό φιλέτο και το αλατοπίπερο.
Σωτάρετε το χοιρινό φιλέτο και σβήστε το με το κρασί. Όταν μαγειρευτεί το χοιρινό φιλέτο το κρατάμε στην άκρη. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τις βρασμένες πέννες, το χοιρινό φιλέτο, την ψιλοκομμένη πιπεριά και το κρεμμύδι, καθώς επίσης την τριμμένη παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα. Προσθέστε το ανάλογο αλατοπίπερο και μυρωδικά.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί. Ρίξτε από επάνω το τριμμένο ένταμ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10 λεπτά.

Πηγή: http://www.hellmanns.gr