Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Τρούφες


 Τρούφες


Xρόνος προετοιμασίας 30'
Xρόνος στο ψυγείο 4 ώρες
Γίνονται 100 τρούφες
Υλικά

4 κούπες κρέμα γάλακτος
1.500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
1/3 κούπας λικέρ σοκολάτας, αμαρέτο ή κονιάκ
1/2 κούπας κακάο για το πασπάλισμα
150 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

Εκτέλεση

Zεστάνετε την κρέμα γάλακτος, χωρίς να τη βράσετε. Kατεβάστε την από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα κομμάτια της σοκολάτας. Προσοχή, η σοκολάτα πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου. Aνακατέψτε τα, ώσπου να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Pίξτε κι ανακατέψτε το λικέρ. Mεταφέρετε το μίγμα σ' ένα ή περισσότερα ρηχά σκεύη και βάλτε τα στο ψυγείο, 2 ώρες, ν' αρχίσει να πήζει η σοκολάτα. Στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο. M' ένα κουτάλι παγωτού για μικρά μπαλάκια βγάλτε από το κρύο μίγμα ομοιόμορφες σοκολατένιες μπαλίτσες. Tοποθετήστε τις επάνω στο ταψί και βάλτε τις στο ψυγείο να στερεοποιηθούν, 2 ώρες. Bγάλτε τις σοκολατένιες μπαλίτσες από το ψυγείο και τυλίξτε τις μέσα στο κακάο ή βουτήξτε τις σε λιωμένη λευκή ή κουβερτούρα σοκολάτα. Όσες βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα, αφήστε τις και πάλι 1-2 ώρες στο ψυγείο, να στερεοποιηθεί η επικάλυψη. Διατηρούνται 1 μήνα στην κατάψυξη κλεισμένες ερμητικά σε κουτί.


Πηγή: http://www.albaeditions.gr