Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ψητές πατάτες με τυρί και προσούτο


Ψητές πατάτες με τυρί και προσούτο



Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Για 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ
8 μέτριες πατάτες
100γρ. προσούτο
150γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
½ φλιτζάνι κρέμα μαγειρικής
2 αβγά
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση
Βράστε τις πατάτες με τις φλούδες σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόψτε τις φέτες του προσούτο. Όταν βράσουν οι πατάτες, στραγγίστε τις και όσο είναι ζεστές, κόψτε μια φέτα με πάχος 1 εκατοστό. Αδειάζετε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι. Αλατοπιπερώστε το εσωτερικό από τις πατάτες. Πολτοποιείτε την ψίχα από τις πατάτες με το εργαλείο του πουρέ, βάλτε την ψίχα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κρέμα γάλακτος, το τριμμένο τυρί, τα αβγά, το μαϊντανό και το δεντρολίβανο. Μοιράστε το μείγμα στις πατάτες και βάλτε τις σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ψήστε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 25 λεπτά.