Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Στραπατσάδα Ζακύνθου


Στραπατσάδα Ζακύνθου



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά
Για 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
5 μέτριες ντομάτες
Αλάτι/πιπέρι/ζάχαρη
Μαϊντανό
6 αυγά ελαφρά χτυπημένα

Εκτέλεση
Σωτάρετε σε μεγάλο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι 5 λεπτά ώσπου να μαραθούν. Προσθέτετε τις ντομάτες, αφού τις έχετε ξεφλουδίσει και ψιλοκόψει, λίγο αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη. Βράζετε τη σάλτσα για 30 λεπτά. Ρίχνετε στη σάλτσα μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα αυγά, ενώ τα ανακατεύετε. Αφήνετε τη στραπατσάδα να σιγοψηθεί σκεπασμένη για 5 λεπτά.