Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Σφουγγάτο


Σφουγγάτο


Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα
Για 6 άτομα

ΥΛΙΚΑ
6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
½ κιλό κιμά
1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι
Αλάτι,πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο τυρί (γραβιέρα ή λαδοτύρι)
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
4 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση
Σωτάρετε τα κρεμμύδια με το λάδι ώσπου να μαραθούν. Προσθέτετε τον κιμά,να σωταριστεί για 5 λεπτά και ρίχνετε το αλάτι, λίγο πιπέρι, ελάχιστο μοσχοκάρυδο και λίγο νερό. Αφήστε το μείγμα να σιγοψηθεί σκεπασμένο για 30 λεπτά. Το αναμειγνύετε με το τυρί και το βάζετε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί, και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.
Ρίχνετε στο μπλέντερ το γάλα, το αλεύρι, τα αυγά και λίγο αλάτι. Αφήνετε το μείγμα να χτυπηθεί μερικά δευτερόλεπτα και το ρίχνετε στο ταψί, πάνω στο μείγμα του κιμά.
Ψήνετε το σφουγγάτο σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσει η επιφάνειά του.