Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Μπισκοτάκια τυριού πικάντικα


Μπισκοτάκια τυριού πικάντικα


Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
Για 48 κομμάτια.

Υλικά
350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγίεν
½ κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
1 κουτ. γλυκού κύμινο
Αλάτι/ πιπέρι
150γρ. cheddar τριμμένο
150γρ. παρμεζάνα τριμμένη
300γρ. βούτυρο γάλακτος σε κυβάκια
1-2 κουτ. σούπας γάλα
Σουσάμι για το ψήσιμο


Εκτέλεση
Αναμιγνύετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι με το πιπέρι καγιέν, τη σκόνη μουστάρδας, το κύμινο και ανάλογο αλατοπίπερο. Προσθέτετε τα κυβάκια του βουτύρου και χτυπάτε το μείγμα. Μετά από λίγο ρίχνετε και τα τριμμένα τυριά και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη.
Πάνω σε αλευρωμένο πάγκο πλάθετε τη ζύμη σε 2 κυλίνδρους και τους τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C πάνω κάτω ή στους 160ο C στον αέρα και στρώνετε με λαδόκολλα 2 ταψιά. Βγάζετε τη ζύμη από τη μεμβράνη και την αλείφετε με γάλα. Βάζετε το σουσάμι σε μια λαδόκολλα και κυλάτε πάνω τους κυλίνδρους της ζύμης.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε λεπτές φέτες και τις αραδιάζετε στα ταψιά αφήνοντας περιθώριο μεταξύ τους. Ψήνετε εναλλάξ τα 2 ταψιά για 15 λεπτά περίπου.