Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Κροκέτες με χαλούμι


Κροκέτες με χαλούμι


Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 30 κομμάτια



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες βρασμένες
300γρ. χαλούμι τριμμένο
Δυόσμο
Αλάτι/πιπέρι
Λάδι
3 αυγά
Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις λιώνετε καλά με πιρούνι ή τις περνάτε από τη μηχανή πουρέ. Ζυμώνετε τις λιωμένες πατάτες με το τριμμένο χαλούμι, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Παίρνετε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθετε σε μπαλάκια.
Σε γυάλινο μπολ χτυπάτε τα αυγά και ρίχνετε τις κροκέτες. Στη συνέχεια τις ρίχνετε στην τριμμένη φρυγανιά. Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι με λάδι, και όταν κάψει τηγανίζετε τις κροκέτες ώσπου να ροδίσουν.
 
Πηγή:  Μαγειρικής Μαγεία