Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Μοσχάρι κοκκινιστό με μανιτάρια


Μοσχάρι κοκκινιστό με μανιτάρια


Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα
Θερμίδες 330


ΥΛΙΚΑ
500γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
2 φλιτζάνια τσαγιού μανιτάρια
1 ½ κουταλιά σούπας μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κοτόπουλο
½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
3 φρέσκιες ντομάτες
2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
1 κουταλιά σούπας φασκόμηλο
2 κουταλάκια γλυκού κύμινο
2 κλωναράκια μαϊντανό
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε το κρέας σε λεπτές λωρίδες. Πλένετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε φέτες. Ετοιμάζετε το ζωμό. Ζεματάτε το κρέας σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε και το αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε τη μαργαρίνη σε κατσαρόλα και την αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε το κρέας, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το φασκόμηλο.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρασί, το ζωμό, τις ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας, που έχετε διαλύσει από πριν σε λίγο κρύο νερό. Τ’ αφήνετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τ’ αφήνετε να σιγοβράσουν 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Πηγή:  Νοστιμιές που δεν παχαίνουν