Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Τσερκέζικο κοτόπουλο


Τσερκέζικο κοτόπουλο


Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος  20 λεπτά
Για 4 άτομα

 

Υλικά
1 κοτόπουλο (περίπου 1200γρ.)
1 πατάτα μέτρια
1 καρότο
2 κρεμμυδάκια ξερά
10 κούπες νερό

Για τη σάλτσα
½ κιλό καρυδόψιχα χοντροκομμένη
2 κουταλάκια κοφτά κόκκινο πιπέρι καγιέν
1 σκελίδα σκόρδο
5 φέτες ψωμί
1 ½ κούπα ζωμό από το κοτόπουλο
2 κουταλιές σούπας λάδι
Αλάτι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο πολύ καλά. Το βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό, την πατάτα, το καρότο και τα κρεμμύδια να βράσει. Το αλατίζουμε. Όταν το κοτόπουλο έχει βράσει το αφήνουμε να κρυώσει και το μαδάμε. Δεν βάζουμε τις πέτσες. Κρατάμε το ζωμό στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί και το μουλιάζουμε με λίγο ζωμό από το κοτόπουλο. Το στίβουμε, και σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα καρύδια, το ψωμί, το πιπέρι, το σκόρδο και λίγο αλατάκι. Τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη 1 ½ κούπα ζωμό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
Σε μια πιατέλα βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε να πάει παντού.