Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Λυχναράκια Κρήτης

 Λυχναράκια Κρήτης



Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα και 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά
Για 30 κομμάτια 
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
2 κιλά αλεύρι
500ml. Ελαιόλαδο
6 αυγά
450γρ. ζάχαρη
50γρ. μαγιά μπύρας ή 4 κουταλιές προζύμι
½ φλιτζάνι γάλα χλιαρό

Για τη γέμιση
2 κιλά μυζήθρα γλυκιά
2 κρόκοι αυγών
225γρ. ζάχαρη
Σουσάμι και λίγο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά σούπας κανέλα σκόνη

Εκτέλεση
Διαλύεται τη μαγιά ή το προζύμι στο χλιαρό γάλα, προσθέτετε 700γρ. αλεύρι και αφήνετε τη ζύμη να ανέβει για 1 ώρα. Κατόπιν βάζετε το λάδι σε μια λεκάνη και το δουλεύετε με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και στη συνέχεια το ζυμάρι που φτιάξαμε. Τα ζυμώνετε όλα μαζί και προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι, συνεχίζοντας το ζύμωμα. Αφήνετε το ζυμάρι να φουσκώσει λίγο για 15 λεπτά.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης να ομογενοποιηθούν. Ανοίγετε το ζυμάρι σε φύλλα τα κόβετε σε μέγεθος πιάτου τσαγιού και στη μέση κάθε φύλλου βάζετε μια κουταλιά γέμιση. Ανασηκώνετε τη ζύμη και την τσιμπάτε με πιρούνι. Πασπαλίζετε με κανέλα και ψήνετε για 45 λεπτά.