Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Τσορίθο (Chorizo)


 Τσορίθο (Chorizo)



Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για μείγμα 450γρ.

Υλικά
450γρ. κιμάς χοιρινός
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
2 κουταλιές σούπας τσίλι σκόνη
½ κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

Εκτέλεση
Διαλύστε τον κιμά σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το αλάτι, τη ρίγανη, το τσίλι, το πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ξύδι. Σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Σουρώνετε το λίπος.
Χρησιμοποιείται με αυγά, ρύζι και φαγητά με κρέας.

*Ένα πολύ πικάντικο μείγμα ίδιο με το λουκάνικο που χρησιμοποιείται σε πολλές μεξικάνικες συνταγές.

Πηγή: Μεξικάνικη κουζίνα, εκδ. Χρυσή Πέννα